Loading...

Hoe blus je een frituurpan?

Begin dit jaar is er in Tilburg een grote brand geweest bij restaurant "Etenstijd". Hier is het vuur begonnen doordat er een frituurpan in brand vloog. Dit incident staat zeker niet op zichzelf. Frituren is zeer veilig, zeker als je weet wat je moet doen als het toch mis gaat. Het Brabants Dagblad heeft een interview gehouden met brandweerinstructeur John Bekker van G4S.

Je wilt het liefst een frituurbrand voorkomen in plaats van dat je deze moet blussen. Zorg er dus altijd voor je het frituurvet in de gaten houdt.

Als frituurvet aan het borrelen is is het aan het koken. Als frituurvet aan de kook is komen er zeer vette dampen van de frituurpan af.

Maar wat moet je nu precies doen in het geval dat het wel mis gaat? De tips die John heeft gegeven aan het Bradbants Dagblad zijn als volgt:

  • 1: Zorg er voor dat je rustig blijft
  • 2: Indien het nog mogelijk is, doe de deksel op de pan
  • 3: Zorg er voor dat de deksel minimaal een uur op de pan blijft liggen. Onder geen beding de pan verplaatsen.

Blus de frituurbrand nooit maar dan ook nooit met water! Dit maakt het alleen maar erger.

Dit vind je misschien leuk

Tristar FR-6945 - Frituur...
Bekijk €38.95
Tomado TDF6001S - dubbele...
Bekijk €54.99
Tomado TDF2501B - Kunstst...
Bekijk €29.99
Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.